Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in ca.5 min beetgaar. Giet de broccoli af en pureer de groente in de keukenmachine of prak hem fijn. Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en voeg, al roerende, scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Roer de kruiden erdoor en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus ca.5 min. Zachtjes pruttelen. Roer 1/4 van de saus doorde broccolipuree. Verkruimel de gorgonsola boven de rest van de saus en laat de kaas alroerende smelten. Verdeel een dun laagje kaassaus over de bodem van een cakavorm en leg er 3 lasagnevellen op.Bestrijk de lasagne met 1/3 broccolipuree en verdeel er 1/4 kaassaus over. Herhaal deze laagjes nog twee keer (er blijft 1/4 deel van de kaassaus over)
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca.40 min.goudbruin en gaar. Snijd de tomaat in plakjes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Stort de lasagneterrine in een lage ovenschaal. Leg de plakjes tomaat erop en schenk de rest van de kaassaus erover. Laat de lasagne in ca. 30 min. Zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper en geef hem bij de lasagne.
Lekker met een salade.
Voorbereidingstijd: ca. 1 uur
Bereidingstijd: ca. 30 min.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |